Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Alaturi de Comisarul European pentru Economie Digitala, Mariya Gabriel, de fostul Presedinte al Bulgariei, Rosen Plevneliev si de Primarul Sofiei, Yordanka Fandakova, primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat principalele politici educationale ale orasului si avantajul competitiv al Clujului de a fi un puternic centru al inovarii, cercetarii si IT-lui, pornind de la dimensiunea universitara a orasului.
”Am precizat faptul ca 20% din banii colectati din impozitele si taxele locale se reintorc pentru a fi investiti in sustinerea accesului la educatie in Cluj-Napoca (de exemplu, programul de burse scolare pentru toti elevii care au media de cel putin 8.50, programul de asigurare a transportului gratuit (pe doua linii) la scoala sau la activitatile educationale, culturale, sportive etc. de dupa scoala. De asemenea am subliniat faptul ca toate scolile sunt conectate la internet, o parte dintre ele sunt dotate cu aparatura de ultima generatie prin fonduri europene. A fost apreciat si inceputul programului de invatamant dual (tehnologic, profesional), dupa modelul german, care asigura o mai buna conectare a invaramantului cu piata muncii si cu mediul de afaceri. Nu in ultimul rand, am subliniat statutul Clujului de centru national si regional al inovarii, cercetarii, dezvoltarii si IT”, a arătat edilul Clujului, pe pagina personală de socializare.
In cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie Digitala, Emil Boc i-a adresat invitatia de a vizita Cluj-Napoca, iar acest lucru poate fi posibil cu ocazia unei vizite viitoare a comisarului european in Romania. De asemenea, Boc a avut o scurta intrevedere cu Boyko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, cu care a discutat despre potentialul avantaj competitiv la Romaniei si Bulgariei in materia competentelor digitale, avand in vedere faptul ca 90% din slujbele viitorului presupun, intr-o masura mai mica sau mai mare, competente digitale, potrivit sursei citate.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, ar putea fi noul președinte al Academiei Române

Articolul următor

România asigură Comisia Europeană că Autostrada Iași - Tg. Mureș va avea contracte încheiate în 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share