Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea școlilor din Timișoara: mobilier nou și dotări la standarde europene

Timișoara demarează cel mai amplu proiect de modernizare a unităților școlare, prin instalarea de mobilier de ultimă generație în sălile de clasă. Primele echipamente, inclusiv bănci, scaune, catedre și dulapuri, au fost deja montate la Școala Gimnazială 13, urmând ca în zilele următoare să fie instalate în alte instituții importante, precum Colegiul Național „Carmen Sylva”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic „Bartók Béla”, Școala Gimnazială nr. 15, Școala Gimnazială nr. 20 și Liceul de Artă „Ion Vidu”.

Proiectul, evaluat la 17,5 milioane de euro, reprezintă o investiție strategică în infrastructura educațională, finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Dominic Fritz a subliniat că această inițiativă urmărește să ofere tuturor elevilor, indiferent de zona în care învață, acces la condiții moderne, confortabile și inspiratoare, pentru a spori interesul și plăcerea de a învăța.

Mobilier, echipamente IT și echipamente specializate

Finanțarea, împărțită în trei componente majore – mobilier, echipamente IT și echipamente specializate – acoperă 1.300 de săli de clasă din 60 de școli și alte trei instituții conexe: Clubul Sportiv Școlar „Bega”, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor. Aproximativ 80% dintre sălile de clasă din oraș vor beneficia de această modernizare, celelalte 20% fiind deja dotate în ultimii șase ani.

Contractele pentru mobilierul din învățământul primar, gimnazial și liceal au fost atribuite companiilor BEST ACHIZIȚII SRL și MOBEXPERT, în timp ce licitația pentru echipamente IT se află în evaluare, iar cea pentru mobilierul dedicat grădinițelor urmează să fie relansată.

Valoarea totală a proiectului este de 86,33 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 72,55 milioane de lei provin din fonduri europene, iar diferența, reprezentând TVA, este acoperită din bugetul de stat. Prin aceste investiții, peste 40.000 de elevi vor beneficia de condiții moderne de învățare, iar școlile din Timișoara vor deveni un model de adaptare la standardele educaționale europene.

Acest proiect simbolizează nu doar o investiție în infrastructură, ci și o investiție în viitorul generațiilor tinere, subliniind importanța educației ca pilon al dezvoltării comunitare și economice.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gastronomia în cultură, o nouă dezbatere din seria Gastronomia cu bune, cu rele

Articolul următor

Stația CFR Timișoara Est: Demolarea vechii pasarele și începutul unei modernizări esențiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share