Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața Clujului, cea mai bună pentru platforma Azitis

Azitis

O zonă industrială în comuna Baciu și un teren cu construcții lângă Lacul Tarnița s-au numărat printre tranzacțiile anului.

Azitis, prima platformă digitală de licitații pentru bunuri provenite de la companii în situații de dificultate, a vândut, anul trecut, 50 de terenuri și clădiri de 24 de milioane euro, respectiv afaceri la cheie de 1,5 milioane. Platforma a înregistrat vânzări de 26,5 milioane euro din 274 de bunuri mobile și imobile vândute prin 1.100 de sesiuni de licitații.

„Piața bunurilor în distress e estimată la 1 miliard de euro, din care peste 400 de milioane doar din insolvență. Foarte mulți s-au întrebat unde găsesc aceste active sau cum ajung să le cumpere, fiindcă sunt adevărate oportunități de achizitii, în special pentru investitorii antreprenori. Principala noastră preocupare rămâne să oferim acces tuturor la aceste active.

Am simplificat la maximum procesul de achiziție și oferind investitorilor, în mod special, o selecție personalizată și servicii end-to-end pentru a putea reinsera aceste bunuri subutilizate în circuitul economic, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, fondator al Azitis.com.

Cele mai scumpe imobile vândute au fost o platformă industrială din Baciu (județul Cluj), cu 2,65 milioane euro, o proprietate industrială în Bascov (Argeș) cu 2,48 milioane, un teren cu construcții la baza barajului Tarnița (Cluj). Platforma listează acum spre vânzare active imobiliare și afaceri la cheie de 48 milioane euro.

Acestea sunt spații comerciale, complexe turistice, fabrici, proprietăți industriale, clădiri de birouri, hoteluri, centre de afaceri, terenuri intravilane. Cele 200 de bunuri disponibile în platformă sunt împărțite în 11 categorii și însumează 68,4 milioane euro. Cel mai scump bun listat este un teren din Sibiu, cu suprafața de 79.304 mp, al cărui preț de pornire este de 3,55 milioane euro.

Cel mai repede se vând autoturismele și utilajele de construcții, iar cel mai căutat activ conform numărului de vizualizări e o clădire de birouri din Timișoara, cu patru etaje și suprafața desfășurată de 1.257 mp.

„Platforma afișează prețul de pornire pentru fiecare bun listat, însă folosește noțiunea de preț de rezervă, adică prețul minim de vânzare pe care îl stabilește vânzătorul. Acesta este confidențial, devenind public strict în timpul licitației, în momentul în care se atinge.

Cei interesați au acces în avans la condițiile de vânzare și la detaliile privind starea activelor și sunt încurajați să facă inclusiv inspecția bunurilor. Cumpărătorii beneficiază de protecție în situația în care activele nu corespund descrierii”, spune Flavius Drăghici (foto), COO al Azitis.com.

1.100 de licitații au fost susținute pe azitis.com în ultimul an, în urma cărora s-au vândut 274 de bunuri. Media lunară a utilizatorilor unici a depășit 88.000. Cumpărătorii au creat 6.400 de conturi, dintre care 1.300 persoane juridice. Până acum, investiția în platformă se apropie de 1 milion €. Compania estimează dublarea acesteia, odată cu dezvoltarea gestiunii interne a încărcării bunurilor.

În 2025, platforma urmărește să listeze active de 100 milioane euro. Aceasta vizează diversificarea bunurilor listate, optimizarea permanentă a interacțiunilor și tranzacțiilor, dar și securizarea unui model de bune practici în ceea ce privește vânzarea bunurilor în piața de distress.

Azitis.com este prima platformă digitală de licitații pentru bunuri provenind de la companii aflate în diverse stări de dificultate. Compania își propune să democratizeze accesul la oportunitățile de achiziții, prin simplificarea procesului de licitație, reunind active provenite din întreaga piață de distress.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IRUM lansează IRUM ONE - platforma digitală de conectivitate pentru utilaje forestiere și agricole

Articolul următor

Descoperă noi oportunități de dezvoltare în ospitalitate!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share