Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afaceri de 2 milioane de euro în 2024 pentru Sixense România

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, a încheiat anul 2024 cu afaceri estimate la aproximativ 2 milioane euro, în creștere cu aproximativ 40% față de anul anterior. Serviciile oferite de companie anul trecut au fost esențiale în mod special pentru proiecte de infrastructură critică, cât și pentru testarea siguranței structurale a podurilor din România.

Dezvoltarea infrastructurii de transport subterane: context favorabil pentru cererea tot mai mare de servicii de monitorizare structurală și geotehnică

Creșterea cifrei de afaceri a Sixense România s-a produs în condiții de profitabilitate și a provenit, în primul rând, din proiecte legate de infrastructura subterană urbană, în mod particular în contextul dezvoltării metroului din București. În plus, portofoliul companiei a vizat, în 2024, și numeroase proiecte de poduri din întreaga țară, pentru care Sixense România a realizat încercări statice și dinamice ale podurilor, pe infrastructura nouă sau deja existentă, în scopul testării siguranței structurale a acestora.

Printre proiectele din mediul construit monitorizate de Sixense România anul trecut, amintim: Diguri Constanța, Pod Agigea sau linia de metrou M6 – lot 1.

De asemenea, aproximativ 60% din proiectele din portofoliul companiei au fost concentrate în Capitală, în timp ce 40% au fost distribuite în alte județe ale țării. Din ce în ce mai multe solicitări ale serviciilor de urmărire a comportării construcțiilor în timp provin de la nivel național, Cluj-Napoca reprezentând un centru important în acest sens. De altfel, acesta a fost și unul dintre motivele strategice ale dezvoltării Sixense România prin deschiderea unui al doilea sediu în această regiune în 2024, filiala Sixense Vest.

Echipa Sixense România a crescut și ea anul trecut, ajungând la peste 25 de persoane, atât ca urmare a extinderii activității companiei cu un sediu la Cluj, cât și ca urmare a necesității de a răspunde cererii tot mai mare pentru serviciile oferite.

Dacă ne raportăm la activitatea noastră de acum un deceniu, modul în care sunt privite serviciile de monitorizare a comportării construcțiilor în timp s-a schimbat considerabil. Desigur, acest lucru are un impact vizibil și în dezvoltarea noastră ca business per total. Faptul că reușim ca, an de an, să depășim noi praguri, să fim o voce importantă în industria de construcții și, mai ales, să rămânem dedicați principiilor noastre de calitate, cred că este indicatorul cel mai important că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Mariana Garștea, Director General Sixense România.

Interes din ce în ce mai ridicat față de soluțiile de monitorizare în timp real

Mai mult, 80% din cifra de afaceri a provenit din lucrări de monitorizare manuală, în timp ce 20% din afacerile înregistrate de Sixense România au reprezentat activități de monitorizare automatizată, în timp real, prin soluții digitale de ultimă generație.

În ultimul an, am observat o schimbare semnificativă în atitudinea clienților față de soluțiile digitale avansate pentru urmărirea comportării construcțiilor în timp real. Deschiderea pe care o observăm se datorează în mare parte creșterii gradului de conștientizare a importanței acestor servicii pentru siguranța și durabilitatea proiectelor”, a explicat Mariana Garștea, Directorul general al companiei.

Monitorizarea automatizată este esențială mai ales în proiectele publice de infrastructură critică, unde gestionarii de infrastructură, precum și alte terțe părți implicate să fie informate în timp real de orice posibil risc ce amenință structura, pentru a evita punerea în pericol a comunităților. În acest sens, soluțiile digitale ale companiei permit declanșarea și trimiterea de alerte la depășirea pragurilor de siguranță setate, adăugând o inovație importantă domeniului monitorizării, respectiv modului de colectare și raportare a datelor despre sănătatea unei structuri.

 

Previziuni de creștere cu 20% a afacerilor pentru 2025

 

În 2025, planurile companiei includ investiții în echipamente moderne și în dezvoltarea echipei de la Cluj. De asemenea, Sixense România se concentrează în continuare pe implicarea în proiecte de infrastructură subterană urbană și pe consolidarea poziției de lider în categoria de servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp pe piața din România.

De altfel, unul dintre demersurile recente ale companiei a vizat un studiu din satelit realizat pe mediul construit al Capitalei în perioada aprilie 2023–octombrie 2024, prin măsurarea a peste 2,6 milioane de puncte.

Acesta reprezintă cea mai complexă analiză posibilă pe mediul construit din București și a arătat care sunt zonele sensibile asociate infrastructurii subterane a orașului. Pe scurt, cartierele și zonele ce urmează să fie sub-traversate de liniile de metrou aflate în dezvoltare, M5 și M4, prezintă deformări de până la +15 mm în ultimul an. De asemenea, o altă zonă considerată sensibilă în Capitală este și Piața Unirii.

În 2025, Sixense România va continua eforturile de îmbunătățire a standardelor de calitate la nivel intern și promovarea adoptării tehnologiilor digitale în monitorizarea construcțiilor.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nusco semnează finanțarea de 64,4 mil. euro de la Banca Transilvania pentru Nusco City

Articolul următor
metalurgie

Cercetătorii clujeni: Transilvania, lider metalurgic al Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share