Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Performanța solidă reafirmă statutul MET Group de companie implicată activ în tranziția energetică

Performanța financiară solidă consolidează rolul MET Group, companie cu sediul central în Elveția, ca actor important în tranziția energetică. Rezultatele din 2024 reflectă angajamentul MET de a echilibra nevoia de sustenabilitate cu cerințele legate de securitatea și accesibilitatea energetică.

Pe parcursul anului 2024, MET Group a rămas unul dintre cei mai dinamici furnizori independenți de energie din Europa. Compania a înregistrat al treilea cel mai profitabil an din istoria sa, cu venituri consolidate de 17,9 miliarde de euro. Veniturile au scăzut de la cele 24,5 miliarde de euro înregistrate în 2023, reflectând normalizarea prețurilor la energie.

Volumul total de energie electrică tranzacționat în 2024 a ajuns la 76 TWh (în creștere de la 68 TWh în 2023), iar volumul de gaze naturale tranzacționat a crescut semnificativ, până la 140 BCM (de la 88 BCM în 2023). Gazul natural și gazul natural lichefiat (GNL) joacă un rol esențial în asigurarea aprovizionării cu energie a Europei și sunt elemente-cheie ale tranziției energetice, fiind combustibilii fosili cu cea mai redusă amprentă de carbon. În calitate de combustibili de tranziție, gazul natural și GNL-ul susțin sursele de energie regenerabilă dependente de condițiile meteorologice.

Pe segmentul de GNL, în anul 2024, MET Group a importat 22 de încărcături în Europa. Compania a încheiat un acord de achiziție de GNL pe 10 ani cu Shell, pentru a furniza clienților europeni GNL provenit din SUA, și a semnat un parteneriat cu Celsius pentru construirea primei nave de transport a MET, cu livrare programată în anul 2027.

Ca parte a strategiei sale de susținere a tranziției verzi, MET a continuat anul trecut investițiile în active regenerabile, construind un portofoliu diversificat din punct de vedere tehnologic. Compania are în operare 414 MW de proiecte solare și eoliene onshore, 112 MW în construcție și alte proiecte în pregătire, în 8 țări europene.

Sistemele de stocare a energiei în baterii (BESS) ocupă, de asemenea, un loc important în portofoliul MET – la finalul anului trecut, MET Group a achiziționat 100% din acțiunile Comax France, operator și dezvoltator de proiecte BESS.

Cu o structură de business ce include tranzacționarea de gaze naturale, GNL și energie electrică, vânzări de gaze și electricitate în 17 țări, investiții în depozite de gaze, centrale pe gaz, centrale de cogenerare (CHP) și sisteme de stocare a energiei în baterii pentru surse regenerabile, MET Group se poziționează perfect ca o companie împlicată activ în tranziția energetică.

Președintele și CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos, a declarat: „După criza energetică din 2022, Europa a decis anul trecut să conducă tranziția energetică într-o direcție corectă, cu o abordare pragmatică. La MET, vom continua să ne jucăm rolul în rezolvarea trilemei energetice: a securității, a decarbonizării și a accesibilității.”

MET Group

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveția, cu activități și active pe piețele de gaze naturale și energie electrică. MET este prezent în 17 țări prin intermediul filialelor, 31 de piețe naționale de gaze naturale și în 44 de centre internaționale de tranzacționare. Cei peste 1.100 de angajați ai companiei reprezintă aproape 60 de naționalități. MET are o vastă experiență în operarea de active energetice verzi (regenerabile) și flexibile (convenționale), oferind astfel un sprijin extins pentru tranziția energetică. În 2024, MET Group a înregistrat venituri consolidate de 17,9 miliarde de euro, cu un volum total de gaze naturale tranzacționat de 140 BCM și un volum total de energie electrică tranzacționat de 76 TWh.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul program de Electronică Aplicată în sistem dual din România

Articolul următor

Master internațional în domeniul energetic la Universitatea din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share